LOUD! Jentenes bandleir
Låtskriving - innspilling - konserter - nye venner!

Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Hvor, når, hvem og hva?
LOUD! er en musikkleir som arrangeres på Haugetun folkehøgskole utenfor Fredrikstad de to første ukene av sommerferien hvert år, i 2019 fra 22.-28. juni og 30. juni .-6. juli. Musikkinteresserte mellom 11 og 17 år kan delta. Leirdeltakelse koster i utgangspunktet 3500 kroner, og 2000 fra første søsken, med mulighet for andre løsninger for familier som trenger det. Fra og med 2018 arrangerer vi også elektroLOUD, helgekurs med fokus på elektronisk musikk. I tillegg arrangeres det LOUD - leire i høst- og vinterferien, sjekk med ditt lokale AKKS - kontor.

Hvorfor fokus på jenter*?
LOUD! jobber for et mangfoldig musikkliv! Barn og ungdom i denne alderen har lett for å gå inn i etablerte kjønnsrollemønstre, der gutter spiller instrumenter eller tar seg av det tekniske, mens andre feks synger. Vi opplever at kjønnsroller og forventninger forsvinner i en setting med bare jenter og andre underrepresenterte kjønn, og at deltakerne får mulighet til å prøve seg på alle aspekter ved musikk, uten å legge begrensninger på seg selv og andre.

Er leiren kun for jenter?
LOUD ønsker å bidra til et mer likestilt og mangfoldig musikkliv, derfor ønsker vi alle underrepresenterte kjønn velkommen. Kanskje du er trans, ikke-binær, eller ikke har et ord på din identitet. Hvis du føler at LOUD! er riktig for deg, er du velkommen.

Hvor bor man?
Alle deltakere og sover og spiser sammen på leiren hele uka. Deltakere sover sammen tre og tre på rom, og vi deler bad i gangen, men alle dusjer har egne båser med dør.

Må jeg kunne spille fra før?
LOUD! er både for de som erfaring med å spille eller synge fra før, og for deg som aldri har tatt i et instrument. For at alle skal ha det gøy og utvikle seg på sitt nivå, blandes deltakerne gjerne sammen i band hvor alle har variert bakgrunn slik at man kan lære av hverandre.

Jeg kan masse fra før, er LOUD for meg?
Det er det! Du blir utfordret på nye områder - sjangre, instrumenter, låtskriving, samspill og mye annet som er viktig for en musiker, og får masse nye venner du kan lage musikk og spiller sammen med. Og kanskje du vil prøve deg på elektronisk musikkproduksjon i elektroLOUD?

Hvordan setter dere sammen bandene?
Den første dagen får deltakerne prøve seg på alle instrumenter. Deretter legger de inn ønsker om hvilke instrumenter de helst vil spille, og hvem de vil spille sammen med. Basert på ønsker, personligheter, alder og andre nyttige faktorer setter lærerne sammen bandene til leiren. 

Skal jeg ta med mitt eget instrument?
Ta mer enn gjerne med et instrument, eller laptop hvis du skal på elektroLOUD! Nevn i så fall dette i påmeldingsskjemaet, og husk å merke tingene dine.

Hvem er det som jobber på leiren?
Profesjonelle musikklærere og musikere har det pedagogiske ansvaret under leiren. I tillegg er det flere engasjerte frivillige mellom 18 og 25 år som hjelper til med aktivitetene, og som sørger for at alle trives på LOUD. Et utvalg band og artister kommer også innom for å lede workshops og spille konserter. Følg med på nettsidene for mer informasjon om dette i tiden fremover!

Hva gjør man på leiren?
Program for årets leir kommer snart! Følg med på nettsidene for oppdatert informasjon. 

LOUD! er for dyrt for oss!
Vi synes alle skal ha mulighet til å være rockestjerne i en uke! Hvis du verver én eller flere venner til leiren får dere begge fem hundre kroner i rabatt (tidsbegrenset tilbud). Familier med vanskelig økonomi, kan dessuten be om redusert pris eller gratis deltakelse. Kontakt oss hvis dette gjelder deg! 

 

Jeg tør ikke komme alene...
Det er mange av deltakerne som ikke kjenner noen fra før. Derfor passer vi på å legge godt til rette for at alle skal bli godt kjent, føle seg trygge og ha det fint på leir. På LOUD! er det superlett å få nye venner! 

Jeg er for gammel til å delta...
Du kan fremdeles få en uforglemmelig uke på leir - som frivillig! Sjekk ut denne siden for mer informasjon

Er det lov å røyke og drikke?
Det er ikke lov til å røyke, snuse eller drikke alkohol på leiren. Blir du tatt i å gjøre dette, blir du sendt hjem på egen regning. Hvis dine foresatte er på ferie blir de nødt til å reise hjem for å møte deg. Men verst av alt: bandet ditt mister en musiker!

Trenger jeg lommepenger?
Neida, deltakeravgiften dekker kost, losji og program for hele leiren. Men husk penger til buss eller tog hvis det er sånn du skal reise.

Er leirstedet tilpasset rullestol?
Det er heiser og tilgang til alle rom med rullestol. Ta gjerne kontakt hvis du har behov for annen tilrettelegging, så skal vi gjøre det vi kan for å imøtekomme dine behov.

Hva må jeg ha med?
Pakkeliste sendes ut til de som melder seg på. Du trenger blant annet sengetøy, håndkle, vannflaske, noen klær du er glad i til konsert og bandbilde, samt en t-skjorte som du kan trykke bandlogo på.

Finnes det andre slike leire?
Om det gjør! På nettsidene til Girls Rock Camp Allience finnes en oversikt over massevis av slike leire som arrangeres i alle verdens kriker og kroker.