LOUD

Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Hvor, når, hvem og hva?
LOUD! er en musikkleir som arrangeres på Haugetun folkehøgskole utenfor Fredrikstad de to første ukene av sommerferien hvert år. I 2018 blir det to leire; fra 23.-29. juni og 1.-7. juli. Alle musikkinteresserte jenter mellom 11 og 17 år kan delta. Leirdeltakelse koster 3500 kroner, og 2000 fra første søsken. I 2018 arrangerer vi også elektroLOUD, datoene kommer. Deltakelse koster 500 kroner.

Hvorfor fokus på jenter?
Barn og ungdom i denne alderen har lett for å gå inn i etablerte kjønnsrollemønstre, der jenter først og fremst synger, mens gutter spiller instrumenter eller tar seg av det tekniske. Vi vil at jenter skal få anledning til å jobbe med alle aspekter ved det å være musiker, og skape en trygg ramme for å prøve og feile. 

Er leiren kun for jenter?
Det er ikke viktig for oss hvilket kjønn som står i passet ditt. Hvis du føler at LOUD! er riktig for deg, er du velkommen.

Må jeg kunne spille fra før?
LOUD! er både for de som har noe eller en del erfaring med å spille eller synge fra før, og for de som ikke har drevet med dette tidligere. For at alle skal kunne utvikle seg på sitt nivå, settes deltakerne sammen i band hvor alle har variert bakgrunn slik at de kan lære av hverandre.

Jeg kan masse fra før, er LOUD for meg?
Det er det! Du blir utfordret på nye områder - sjangre, instrumenter, låtskriving, samspill og mye annet som er viktig for en musiker. I år kan du dessuten prøve deg på elektronisk musikkproduksjon i elektroLOUD!

Hvordan setter dere sammen bandene?
Den første dagen får deltakerne prøve seg på alle instrumenter. Deretter legger de inn ønsker om hvilke instrumenter de helst vil spille, og hvem de vil spille sammen med. Basert på dette og ferdighetsnivå, setter lærerne sammen bandene til leiren. 

Skal jeg ta med mitt eget instrument?
Ta mer enn gjerne med et instrument, eller laptop hvis du skal på elektroLOUD! Skriv i så fall dette i påmeldingsskjemaet.

Hvem er det som jobber på leiren?
Profesjonelle musikklærere og musikere har det pedagogiske ansvaret under leiren. I tillegg er det flere engasjerte frivillige mellom 18 og 25 år som hjelper til med aktivitetene, og som sørger for at alle trives på LOUD. Et utvalg band og artister kommer også innom for å lede workshops og spille konserter. Følg med på nettsidene for mer informasjon om dette i tiden fremover!

Hva gjør man på leiren?
Program for årets leir kommer snart! Følg med på nettsidene for oppdatert informasjon. 

LOUD! er for dyrt for oss!
Vi synes alle skal ha mulighet til å være rockestjerne i en uke! Hvis du verver én eller flere venner til leiren får dere begge fem hundre kroner i rabatt (tidsbegrenset tilbud). Familier med vanskelig økonomi, kan dessuten be om redusert pris eller gratis deltakelse. Kontakt oss hvis dette gjelder deg! 

 

Jeg tør ikke komme alene...
Det er mange av deltakerne som ikke kjenner noen fra før. Derfor passer vi på å legge godt til rette for at alle skal bli godt kjent, føle seg trygge og ha det fint på leir. På LOUD! er det lett å få seg nye venner! 

Jeg er for gammel til å delta...
Da kan du kanskje være frivillig. Sjekk ut denne siden for mer informasjon!

Er det lov å røyke og drikke?
Det er ikke lov til å røyke, snuse eller drikke alkohol på leiren. Blir du tatt i å gjøre dette, blir du sendt hjem på egen regning. Hvis foreldrene dine er på ferie, blir de nødt til å reise hjem for å møte deg. Verst av alt: bandet ditt mister en musiker!

Trenger jeg lommepenger?
Deltakeravgiften dekker kost, losji og program for hele leiren. Husk penger til buss eller tog hvis det er sånn du skal reise.

Er leirstedet tilpasset rullestol?
Det er heiser og tilgang til alle rom med rullestol. Ta gjerne kontakt hvis du har behov for annen tilrettelegging, 
så skal vi gjøre det vi kan for å imøtekomme dine behov.

Hva må jeg ha med?
Pakkeliste sendes ut til de som melder seg på. Du trenger blant annet sengetøy, håndkle, vannflaske, noen klær du er glad i til konsert og bandbilde, samt en t-skjorte som du kan trykke bandlogo på.

Finnes det andre slike leire?
Om det gjør! På nettsidene til Girls Rock Camp Allience finnes en oversikt over massevis av slike leire som arrangeres i alle verdens kriker og kroker.